perjantai 6. marraskuuta 2009

Vietnam TJ0!

- Katukuppiloiden pöydät ja tuolit ovat kokoa XXS. Pöytä noin 40cm korkea, penkki 20cm.

- Kaikki kulkee mopoilla. Tööttiä käytetään paljon.

- Mopolla voi kuljettaa käytännössä ihan mitä vaan. Pienen skootterin kyytiin mahtuu uskomattomia asioita. Parhaiden viritysten listaa: traktorin rengas, sohvakalusto (2+1+1), kolme elävää possua, kymmeniä kanoja, kuusi riisisäkkiä, auton tuulilasi, pieni kauppa, perhe (isä, äiti ja neljä lasta), ovi. Tästä intoutuneena taidan suorittaa tammikuussa kamojeni muuton Lappeenrannasta Lahteen skootterilla. Muuttoapua, anyone?

- Busseissa ei ole roskiksia. Niiden funktio on korvattu avattavilla ikkunoilla. Työllistävä vaikutus.

- Jokaiselle tavaralle on oma kauppa. On kauppa, jossa myydään uusia mopoja. Sitten on kauppa jossa myydään kypäriä, kauppa jossa myydään mopon ulkorenkaita, kauppa jossa myydään mopon sisärenkaita, kauppa jossa myydään pakoputkia, kauppa jossa myydään sivupeilejä, kauppa jossa myydään penkkejä mopoihin. Ja kaikki nämä ovat luonnollisesti samalla kadulla vierekkäin.

- Joissain suihkuissa veden paine on todella huono. Lähes yhtä huono kuin Kilpukkakatu kympissä.

- Englannin lausumisessa huomioitavaa: Maksoi joku juttu sitten 15.000d tai 50.000d, niin se lausutaan "fiftiintausönd". Lausunnan käyttäjiä on kahta koulukuntaa; niitä jotka luulevat, että "fiftiintausönd" on 50.000d ja niitä, jotka hyvin tietävät, että se on 15.000d, aka. ukottajia. Kun kolmannen kerran saman päivän aikana maksutilanteessa selviää, että ostettu t-paita, pesetetyt pyykit tai mopokyyti maksavatkin 50.000d, eikä "fiftiintausönd", niin meinaa mennä hermo. Etenkin kun se kolmas on selvästi tätä kusettajatyyppiä ja mopokyyti on jo ajeltu. Euroissa ero on luokkaa 60s - 2e, eli reissubudjetti ei kaadu, mutta kusetetuksi tulemisen aiheuttama ketutus on tähtitieteellistä. Olkaa siis tarkkana. Sama pätee kaikkiin kymmenniintuhansiin 13-30 akselilta ylöspäin.

- Vietnam on maailman helpoin pseudo-kieli! Kun viikon verran oleskelee tonteilla ja kuuntelee natiivien rupattelua, niin voi itse alkaa vääntää fluenttia pseudoa.

- Asia, joka voisi rantautua Suomeen: Työpaikalla nukkuminen! Täällä lähes jokaisella kioskitädillä tai parturilla on työpisteellään riippumatto, jossa voi levyttää aina, kun ei ole tekemistä. Asiakas herättää palveluntarjoajan kun häntä tarvitsee. Tää vois ihan hyvi toimia Suomessakin. Kuvitelkaa vaikka R-Kioskeille tai Prismojen kassoille riippumatot. Sairauspoissaolot vähenis varmasti!

- Saigonissa on "Rohto" -nimisiä apteekkeja.

- Busseissa ja junissa on TV-Shop -henkisiä myyjiä, jotka (joskus mikrofoonin avustuksella) kaupittelevat matkustajille kaikkea lasten hyrristä kauluspaitoihin. Ja kauppa käy!

- Yleensä mopokuskit tarjoavat ohi kuljettaessa ensin mopokyytiä ja kyydin aikana ehkä varovasti jotain laittomuuksia. Saigonissa tarjoaminen saattaa tapahtua kadun toiselta puolelta kovaan ääneen ja ensimmäisenä tarjotaan hasaa tai kokkelia ja vasta sitten mopokyytiä. Kyllähän siinä varmaan paremmille tuotoille pääsee..

1 kommentti:

  1. Mielenkiinnolla seuraamme matkaasi siellä jossain. Erityisesti kuvat ovat upeita ja mukavaa nähdä sinuakin niissä. Kertomasi perusteella taidat viihtyä ja yllättävimmätkään olosuhteet eivät tunnu ylitsepääsemättömiltä, olet aika selviytyjä! Terveiset Orimattilasta; Markku, Riitta, Antti ja Anna

    VastaaPoista