tiistai 24. marraskuuta 2009

Kambodza TJ0!

- Mopoillessa kypärää käytetään vain päivällä, jolloin on valoisaa. Pimeyden laskeuduttua poliisit "eivät näe", joten kypärää ei tarvita. Kyydissä istuessani sain kypärän päähäni kerran koko visiitin aikana.

- Phnom Penhissä on animoidut liikennevalot jalankulkijoille. Punainen herra luonnollisesti seisoo tomerana paikoillaan, mutta vihreä mies kävelee rauhallisesti tien yli, kunnes aika alkaa loppua ja mies kiristää tahtia. Viimeiset pari sekuntia sälli pinkoo kuin Powell.

- Englanti sujuu lokaaleilta yllättävän hyvin.

- Vietnamin jälkeen henkilöautojen määrä lisääntyi räjähdysmäisesti. Vietnamissa autojen ja mopojen suhde oli ehkä 1-99, täällä varmaan 50-60. Eikä autot ole mitä tahansa kauppakasseja. Lexus on varmaan toiseksi yleisin merkki Toyotan jälkeen ja suurin osa niistäkin on valtavia city-maastureita.

- Niin ikään Vietnamin Hondat vaihtuivat mopo-markkinoilla Korealaisiin Daelimeihin. Lyijykynällä ja viivottimella suunniteltu istuin on yllättävän mukava.

- Kambodzassa ei käytetä ollenkaan kolikoita. Pienin seteli johon törmäsin oli 100 rieliä, eli noin 2,5 senttiä.

- Motodupit eli mopokuskit ovat huomattavan paljon ystävällisempiä kuin Vietnamissa. He tarjoavat kyytiä kerran ja jos siitä kohteliaasti kieltäytyy, he antavat asian olla. Vietnamissa mopo saattoi seurata kaksi sataa metriä tyrkyttäen halpaa kyytiä.

- Yksi lisäys listaan asioista, joita mopolla voi kuljettaa: tietenkin toinen mopo.

- Sihanoukvillen liepeillä oli kadun varressa autokorjaamo, jonka mainos kertoi suunnilleen seuraavaa: "Auton ratin vaihto oikealta vasemmalle. Halvalla!".

- Linja-autoissa katsellaan karaoke-videoita. Onneksi kukaan ei laula. Videoiden teemat ovat suunnilleen samoja, kuin kotimaisissakin karaoke-julkaisuissa, eli äärettömän tylsiä.

5 kommenttia:

 1. Karaokevideot on PARHAITA!
  Hienoa sinnittelyä ripulin kanssa, arvostan. Mite ois käyny jos ois tullu hätä bussissa?
  T:sisko

  VastaaPoista
 2. Testaan vielä ku tein Gmail-tilin tänää.. Toimiiko. Joo!

  VastaaPoista
 3. Mahtaa yhdistetyn bussimatkailun ja ribaleen iskiessä imodiumi olla melekonen kaveri. Joko alkaa varastot loppua?

  Valokuvia rajoilla notkuvista (varmaankin hampaisiin asti aseistetuista) soltuista olis toki kiva kanssa nähdä, vaan mahtaako tuo kuvaaminen niissä tilanteissa olla ihan utopiaa?

  VastaaPoista
 4. Puol levya Imodiumia on jo popsittu, toivottavast parjaa tammikuulle asti :) Ei oo paljo pyssyi nakyny rajoilla, aika rauhallisesti paasee yli. Muutamat kupongit vaa tayttelee ja maksaa jonku riistodollarin leimasta ja homma jatkuu.

  No jotai tommost yhteytta kuulin Toyotan ja Lexuksen valil olevan, mut erona on se, et mustan Lexuksen kylessa lukee kissan kokosilla kirjaimilla LEXUS :D

  VastaaPoista