tiistai 8. syyskuuta 2009

Matkalla jossain..

No missä? Sen voit käydä tarkistamassa tästä blogista!

Kyseessä on siis allekirjoittaneen reissublogi, jonka luominen jäi vähän viime tinkaan. Lento Amsterdamin kautta Hongkongiin lähtee vajaan kahdeksan tunnin kuluttua Helsinki-Vantaalta. Alkuvalmisteluista ei siis paljon tullut bloggailtua. Malariakuurit on aloitettu, A-hepatiitti rokotus löytyy, Japanin aivokuume jäi hinnan vuoksi ottamatta (3x 130e) ja kaikkea pikkusälää on hankittu pitkin kesää. Vakuutus on Kilroyn Super Gouda ja yksi viisumi on hankittu etukäteen.

Karkea suunnitelma on seuraavanlainen: Noin viikko Hongkongissa koulukaverin luona, siitä Kiinan maaperiä myöden Vietnamin rajalle, johon etukäteen hankittu 30 päivän viisumi alkaa 16.9. Kuukauden aikana pitäisi valua Vietnamin pohjoisrajalta etelään Mekong-joen deltalle. Sieltä matkaa jatkuu Mekongia seuraillen Kambodzaan ja Laosiin, joissa molemmissa olisi myös tarkoitus viipyä noin kuukauden päivät. Pohjoisesta loikkaus Thaimaan puolelle itsenäisyyspäivän paikkeilla ja siellä sitten viimeinen kuukausi tuttuja moikkallen. Niitä tuntuu olevan liikkeellä reilusti, eli runsaasti :) Jouluksi Krabille ja uudenvuoden jälkeen lento Bangkokista Hongkongiin ja paluu Suomeen 7. tammikuuta.

Reissun tavoitteena on kiertää turistimestat kaukaa tai pikaisesti läpi ja tutustua erikoisiin paikkoihin mahdollisimman useasti. Välineinä tähän löytyy mm. Home Hospitality -tunnukset, mukaan lähtevä partiohuivi sekä lista alueella käynnissä olevista vapaaehtoisprojekteista. Toivottavasti nämä auttavat kulttuurien kohtaamisessa ja pääsen pintaa syvemmälle. Jos jollakin on paikallisia kontakteja tai mestoilla olevia suomalaistuttuja, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä. Tarkoitus on taittaa matkat maitse junaa ja bussia käyttäen, lentämään tuskin tarvitsee ryhtyä.

Nyt vielä viimeiset tavarat reppuun ja kohti juna-asemaa!

9 kommenttia:

  1. Pärjää, olet mielessä! <3
    -sisko

    VastaaPoista
  2. Ensimmäiset tekstarit tuli jo perille. Nauti olostasi, mutta älä liikaa...
    Äiti

    VastaaPoista
  3. haha oot miun idoli!
    massa

    VastaaPoista
  4. haha kirjottele lisää!

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa reissua toivotellen! Tulemme seuraamaan blogiasi suurella mielenkiinnolla.

    Tintti ja János

    VastaaPoista
  6. Hei Jopi. Kiertelin itse ao. paikkoja viime keväänä ja Reitti meni seuraavasti Bangkok-Vientiane ja Vanvieng-Hanoi-Hoi-An- NaTrang-Saigon-Chau Doc-PhonPen-SiemRiep-Bangkok ja sit pientä pyörintää taikkulassa Cha Amissa ja Ayutthay mis oli ja teppeleitä. Mieleen painuvin oli kyllä Kambotsessa olevat AngorWatt teppelit jotka sijaitsevat Siem Riepin kaupungin lähellä ja Saigonissa tunnelit. Matkustelin ihan julkisilla ja vatsa ei ollu sekasin ku vähän aikaan Laosissa. Pärjälin ihan Lonely Planet kirjalla ja muiden reppumatkailijoiden vinkeillä. Varo et toi silmä ei nyrjähdä ku Vietnamissa on naiset kyllä kauniita.

    VastaaPoista
  7. Upeet suunnitelmat! Tule ehjänä, mutta monta kokemusta rikkaampana takaisin!!

    Susanna S.

    VastaaPoista
  8. Hei, tää on jo kolmas kerta kun tuun tänne siun blogiin eikä vieläkään uutta tekstiä. Kerro jotain! Ja hienoa matkaa, pysy ehjänä ja luota oikeisiin ihmisiin.
    Alli

    VastaaPoista
  9. Hei Joel! Turvallisia, mielenkiitoisia polkuja sinulle. Kuntoa ja rohkeutta sinulla ainakin riittää. Kirjoittele ahkerasti, seuraamme seikkailuasi.
    Liisa ja Tarmo

    VastaaPoista