torstai 17. syyskuuta 2009

Kohta liikkeelle

Maanantai-iltana ja yönä paikalle tärähti taifuuni. Sitä edelsi todella kovat, mutta erittäin lämpimät tuulet, joiden pauhantaa seurasimme illan aikana verannalla. Puut taipuivat ja hedelmiä kolisi katuun. Fiilis oli hassu, kun normaalisti kova tuuli on yhtä kuin kylmä tuuli. Aamulla taifuunin todellinen teho paljastui. Bussipysäkille kävellessäni tie oli aivan täynnä puiden oksia ja tuuli oli kaatanut kokonaisia puita ja roskiksia. Yön aikana oli mitattu 140km/h tuulia. Se on aika paljon se. Melkein 40m/s.

Hong Kong Islandin puolelta löytyy Immigration Tower, josta saa Kiinan viisumin.

Viime viikolla viemäni Kiinan viisumihakemus oli käsitelty ja kävin eilen hakemassa viisumin. Löysin paikalle pienten lenkkien kautta vasta puolituntia ennen sulkemisaikaa, joten vältyin jonottelulta. Marssin vain tiskiltä hakemaan viisumin, joka maksoi huikeat 13e. Sillä saa oleskella Kiinassa 30 päivää, mutta oma visiittini jää näillä näkymin muutamaan päivään.

Näillä näkymin olen lähdössä Hong Kongista sunnuntaina. Tarkoituksena on suunnata bussilla täältä Guangzhouhun Kiinan puolelle. Siitä matka jatkuu varmaankin junalla Nanningiin ja sieltä edelleen Vietnamin puolelle Hanoihin. Aikaa tälle välille kuluu jotain kahden päivän ja viikon väliltä, riippuen kuinka tuolla Kiinan puolella viihtyy. Kävin jo selvittämässä bussien aikataulut ja hinnat Guangzhouhun. Busseja kulkee kymmenkunta päivässä ja hinta oli 80HKD, eli vajaat 8e. Netin ja bussiyhtiön kassahenkilön antamat infot matkatavaroista menivät hieman ristiin. Netissä oli yhden kassin ja 10kg rajoitus (lisäkilojen maksaessa 50HKD/kg!), mutta tiskiltä kysyttäessä raja oli 20kg ja kaksi kassia on iha ok. Saa nähdä kumpi on oikeassa.


Tämä kuva on otettu noin 200m päässä edellisestä kuvasta. Täältäkin siis löytyy aikamoista kontrastia.


"Miun parveke on toi 14. kerroksen kaheksas oikeelta."

Vielä on siis muutama päivä aikaa pyöriä Hong Kongissa. Tarkoituksena on käydä ainakin vilkaisemassa keskustan Hong Kong by night -valoshow ja mahdollisesti huikean korkea Buddha -patsas Lantau-saarella. Suunnittelin myös reissulleni spektaakkelimaisen päätöksen, tällei hyvissä ajoin. Lennän siis reissun päätteeksi Bangkokista Hong Kongiin tammikuun 5. päivä ja seuraavana päivänä lähtee lento täältä takaisin Suomeen. Nyt on siis viimeisten päivien ohjelmakin mietitty. Siitä lisää tammikuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti